by Mr.lonely Wed Jun 17, 2009 10:19 am
Pjesa 2
Puyol: "Barcelona është e fortë me Eto'o"
Me Eto'o vitin e kaluar, është thënë që kanë qenë lojtarët tjerë të cilët kanë bindur Guardiolën ta mbajnë atë...
-Unë mendoj që ajo që e ka bindur atë ta mbajë Eto'onë ka qenë qëndrimi dhe kualiteti i Eto'o. Mendoj që kemi pasur një sezon spektakular dhe ne gjithmonë kemi thënë që Samu është i mirë. Për mua, ai është qendërsulmuesi më i fortë në botë, për shkak të mënyrës se si punon dhe çka i sjell ekipit. Është vështirë të gjesh një lojtar si ai.
Unë do të supozoj që ti je Txiki Begiristain, do ti ofroje atij kontratë të re?
-Këto fjalë që thashë lart do më detyronin ta bëja këtë, unë besoj që Barcelona me Eto'o është e fortë. Për më tepër së pari vjen Barca pastaj lojtari. Këtu, çdo pjesë e ekipit është e rëndësishme dhe duhet të gjesh më të mirën nga secili.
Tash është gjithashtu rradha jote. Kontrata të përfundon në verën e vitit të ardhshëm...
- Unë jam shum i relaksuar. Kam vetëm edhe një vit në kontratë por nuk jam i shqetësuar. Tash është koha të festojmë ende tripletën, të luaj me kombëtaren dhe pastaj do të shohim se si do sillen punët.
Çfarë nëse ata të ofrojnë një kontratë të vogël dhe para më pak?
-Nuk e di se çfarë klubi po mendon sepse nuk kam biseduar me ta. Kur të bisedojmë, do të shohim.
A është e mundur që ti vetëm të përfundosh kontratën dhe asgjë tjetër?
-Unë vërtet nuk e di. Kam një kontratë dhe do të shohim. Dëshira ime është të qëndroj këtu dhe pastaj do shohim çka thotë klubi. Nëse ata mendojnë që unë kam qka të jap në ekip, do qëndroj.
A vazhdon me dëshirën të fillosh dhe të përfundosh në këtë klub?
-Kjo ide është e madhe aq sa e vështirë. Është synimi që më mban të motivuar.
Edhe sa vite do të lësh futbollin?
-Ndihem mirë fizikisht dhe jam optimist. Por nuk mund të parashikoj se edhe sa vite do të luaj.
Këtë vit si je ndier duke luajtur në aq shumë pozita, i gjithanshëm apo i hutuar?
-Asnjë nga këto apo ndonjë gjë tjetër. Jam ndier sikur një lojtar i rëndësishëm dhe kam luajtur shumë ndeshje. Kam ndryshuar pozitat shpesh, por unë jam këtu të ndihmoj ekipin dhe trajneri vendos se çka është më së miri për të fituar ndeshjet. Kam respektuar gjithmonë trajnerin sepse e kuptoj që ai shikon vetëm për më të mirën.
Është thënë që ti nuk je si duhet në mbajtjen e topit, diqka që është qelës në stilin e Guardiolës...
-Nuk kam asnjë gjë të them. Çka bëj unë është që provoj të përmirësohem çdo ditë dhe të jap më të mirën që mundem dhe çka kam dhe kjo është. Për më tepër vendos trajneri. Ky nuk është ndonjë problem. Kam luajtur shpesh dhe jam i lumtur.
Flasim për qendërmbrojtësit, çka mund të thuash për Pique?
-Mendoj që është një qelës në këtë grup. Ai është lojtar shumë i rëndësishëm, i cili jep shum te ekipi edhe brenda por edhe jashtë fushe. Ai ka një të ardhme spektakulare dhe mendoj që ne kemi bërë një blerje shumë të mirë.
Dhe Messi?
-Pfff! Të them më shum gjëra për Leon është e komplikuar. E vlerësoj gjithqka që ai ka bërë me ekipin. Është shumë vështirë të bësh ato që nuk mund ti bëjë ndonjë njeri, por ne që kemi qenë këtu e dimë që obligimet duhet kryer dhe ai i ka përmbushur ato.
Kjo është gjëja më e rëndësishme në këtë qështje.
Na jep një shembull.
-Leo shpesh kthehet prapa dhe tenton të mbrohet nga krahu. Është e mrekullueshme të shikosh lojtarët duke bërë diqka sikur kjo por ai e ka bërë këtë. E di që shumë thonë që është puna e tij, por është e komplikuar për lojtarët e rëndësishëm të punosh aq shumë për ekipin, por është mënyra e vetme. Nëse dëshiron të fitosh, duhet ta bësh atë gjë.
A e ke falendëruar Messin?
-Po. Të gjithë dhe unë. Sepse ne e dimë që nëse ne nuk ndihemi të gjithë sikur jemi së bashku, është vështirë. Mund të fitojmë një ditë por gjithmonë është e pamundur të fitosh tripletën. Kjo është arsyeja pse kemi fituar ne.
Iniesta, njeriu i vitit. Ai është më shumë i rëndësishëm më shumë duke ju falendëruar futbollit të tij... dhe se si ai i imiton mediat.
-Andres është i relaksuar por shumë budalla. Për mua, ai është një fenomen. Unë qesh gjithmonë me imitime por është vërtet një ekzagjerim. Ai nuk është shumë i pajetë. Ai është një shok shumë i mirë dhe jam me fat që luaj me të.
Pep Guardiola. Më i miri?
-Tash është e lehtë që ai është një fenomen. Duhet ta uroni atë për atë qka ka bërë dhe gjithashtu këta që kanë llogaritur në të. Ka qenë vendim i rrezikshëm. Ai ka arritur gjithqka sepse ai ka punuar fort dhe sepse ai ka mesazhin e tij për ekipin, dhe mirë... ju e keni parë se çka ka bërë ai.
A është trajneri më i mirë që ke pasur ndonjëherë?
-Pa asnjë dyshim, një nga më të mirët. Them që qdo ditë mësojmë diqka të re nga ai. Çdo ditë ai të mëson diqka dhe është bukur. Duhet të çmojmë atë. Gjithashtu, ai është pushtues. Mendoj që ai dhe pjesa tjetër e ekipit kanë bërë punë shumë të mirë. Rezultatet i tregojnë të gjitha.
Pas gjitha këtyre, kujt do ja jepje Topin e Artë ti?
-Mua vërtet nuk më pëlqen Topi i Artë. Është vështirë ti japësh çmim vetëm një lojtar. Do ia jepja atë Barcelonës. Të gjithë ekipit. Dhe Maldinit, për karrierën e tij. Dhe Messit, sigurisht.