Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

5 posters

Lajme te reja nga bota e Sporti

MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 4625
    Vendodhja : N'Real Madrid
    Pikët : 1502
    Registration date : 2008-10-27

Lajme te reja nga bota e Sporti - Page 8 Empty Re: Lajme te reja nga bota e Sporti

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:39 pm

Mijatovic do të japë dorëheqje para se të shkarkohet

Drejtori sportiv i Real Madridit, Predrag Mijatovic, planifikon të japë dorëheqje para se të përcaktohet udhëheqësia e re e Mbretërve.

Ish-sulmuesi i Los Blancos është i vetëdijshëm se shërbimet e tij nuk janë më të nevojshme për skuadrën, si pasojë e këtij sezoni të dështuar, kështu që në javët në vijim pritet dorëheqja e tij.

Pas largimit të Ramon Calderon, Mijatovic ka qenë njeriu kryesor, i cili i është nënshtruar presionit dhe kritikave për mossukseset e Merengues dhe në javët që pasojnë këto kritika do të jenë edhe më të mëdha, sepse sipas të gjitha gjasave Mbretërit do ta përfundojnë sezonin pa asnjë trofe.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Lajme te reja nga bota e Sporti - Page 8 Empty Re: Lajme te reja nga bota e Sporti

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:40 pm

Hiddink: Lojtarët luajnë për të ardhmen e tyre

Trajneri i përkohshëm i Chelseat, Guus Hiddink, beson se lojtarët e tij do të tregojnë më të mirën nga vetja, sepse qëndrimi i tyre te Blutë varet kryesisht nga performanca e tyre në këtë pjesë të sezonit, duke pasur parasysh se shumë lojtarë do të largohen nga skuadra në fund të sezonit.

“Në këtë pjesë të sezonit (prill dhe maj) lojtarët zakonisht fillojnë të luajnë më mirë. Edhe nëse kontratat e tyre janë duke skaduar ata mundohen ta dëshmojnë veten”.

“Unë mund të ndikoj në të ardhmen e lojtarëve dhe mund t’u sugjeroj për ta drejtuesve të skuadrës”.

“Nëse lojtari është i përkushtuar nuk ka rëndësi nëse është 31 apo 32-vjeçar. Gjithmonë duhet të ekzistojnë plane në skuadër për atë se çfarë mund të bëhet dhe kur duhet të zëvendësohet një lojtar”, është shprehur trajneri i përfaqësueses së Rusisë.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:40 pm

Pique: Të përqendrohemi te Chelsea
    Lojtari i ri i Barcelonës, Gerard Pique, ka kërkuar nga bashkëlojtarët e tij që ta lënë anash kënaqësinë e fitores kundër Real Madridit në ‘el Clasico’ dhe të përqendrohen në ndeshjen e të mërkurës mbrëma kundër Chelseat.

“Duhet t’i jap fund fjalëve për fitoren prej 6-2 kundër Madridit, sepse ajo tashmë i takon të kaluarës dhe nuk kemi dobi nga fjalët”.

“Kuptohet se ishte një rezultat i këndshëm për ne dhe e festuam në mënyrën më të mirë, mirëpo nëse të mërkurën nuk kalojmë në finale, ajo që ndodhi të shtunën do ta humbë rëndësinë”, ka thënë Pique në një konferencë për shtyp.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:41 pm

Tonetto i pakënaqur me paraqitjen e Romës këtë sezon

Barazimi i fundit i Romës kundër Chievos thuajse u ka dhënë fund shpresave që Giallorossët të luajnë në Ligën e Kampionëve sezonin e ardhshëm, ndërsa njëri nga lojtarët i cili ka vuajtur shumë nga lëndimet këtë sezon, Max Tonetto, është shprehur i pakënaqur me gjendjen aktuale të skuadrës.

“Ky sezon ka qenë skajshmërisht zhgënjyes, edhe nga aspekti personal edhe sa i përket paraqitjes së skuadrës”.

“Fatkeqësisht, nga ana individuale nuk kam mundur të luaj shumë si pasojë e lëndimeve. Kjo do të thotë se nuk kam mundur as të stërvitem rregullisht, prandaj rrallë jam zgjedhur nga trajneri për të luajtur”, ka thënë mbrojtësi për revistën “La Roma”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Adebayor dëshiron Milanin

Duket se Milani është më afër se kurrë për ta transferuar sulmuesin e Arsenalit, Emmanuel Adebayor, pasi që ky i fundit ka shprehur dashurinë për skuadrën italiane.

Adebayor e ka krahasuar lidhjen me Milanin sikur të jetë i pëlqyer nga këngëtarja Beyonce Knoëles, ndërkohë është shprehur se ka kontaktuar me Gallianin, i cili e flet mirë frëngjishten.

“Galliani ndoshta nuk është seksi sa Beyonce, por Milani është. Milani e ka fituar shtatë herë Ligën e Kampionëve, ndërsa Arsenali ende nuk e ka fituar atë”.

“Vitin e kaluar isha shumë afër të kaloja te Rossonerët, mirëpo e vazhdova kontratën me Topçinjtë deri në vitin 2012”, është shprehur sulmuesi nga Togo.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Do të shkojë apo jo Kaka te Reali ?

Të hënën gazeta spanjolle "AS" shkroi se superylli i Milanit, Ricardo Kaka, është pranë kalimit te Real Madridi, ndërsa për burim të kësaj informate citonte babanë/agjentin e lojtarit, Bosco Leite.

Mirëpo faqja braziliane Globoesporte.com ka siguruar një intervistë me babanë e lojtarit, në të cilën ai shprehet se nuk ka thënë që Kaka do të shkojë te Reali.

“Nuk i kam thënë ato fjalë. Nuk kam folur për asnjë transferim të mundshëm dhe për asnjë skuadër. Kështu që djali im sipas të gjitha gjasave nuk do shkojë te Real Madridi”, është cituar të ketë thënë Bosco Leite.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:42 pm

Totti mund të luajë për Italinë

Kapiteni i Romës, Francesco Totti, është shprehur i hapur për mundësinë që ta vesh sërish fanellën e përfaqësueses së Italisë, për të cilën nuk ka luajtur që pas Botërorit të vitit 2006.

“Është fanella e vetme të cilën e kam veshur, përveç asaj të Romës, dhe padyshim që jam i lidhur me të”.

“Dhe kam pasur shumë fat, sepse kam fituar shumë me Italinë: Kampionatin Botëror në vitin 2006, turneun Evropian në vitin 1996 me përfaqësuesen U-21 dhe Lojërat Mediterane një vit më pas”.

“Ishte fat i keq që e humbën Kampionatin Evropian të vitit 2000, kur ne po udhëhiqnim deri në fund të ndeshjes... Mbi të gjitha mendoj se përvoja ime me Azzurët ka qenë e suksesshme”.

“A mendoj për Kampionatin Botëror 2010? Ta lëmë Lippin të punojë me qetësi me grupin e tij të lojtarëve, por nëse ai dëshiron...”, kanë qenë fjalët e Tottit.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:42 pm

Del Piero është problemi i Amaurit

Presidenti i Palermos, Maurizio Zamparini, ka kritikuar bashkëlojtarët juventinë për mossuksesin e ish-lojtarit të tij, Amauri.

“Shkëlqimi i Amaurit nuk ka humbur. Ai është njëri nga sulmuesit më të mirë në botë”.

“Kuptohet edhe lëndimet kanë ndikuar, mirëpo te Juventus ka shumë lojtarë të cilët mendojnë dhjetë herë para se t’ia pasojnë topin, siç është Del Piero, i cili kurrë nuk ia pason topin Amaurit”, është shprehur Zamparini për “GR Parlamento”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:44 pm

Eboue: Do të shfaqim ndeshje të madhe

Emmanuel Eboue e ka paralajmëruar Mancheter Unitedin se Arsenali është i përgatitur maksimalisht për ndeshjen kthyese të gjysmëfinales së Ligës së Kampionëve, e cila zhvillohet të martën mbrëma në Emirates Stadium.

“E dimë se do të jetë një ndeshje e madhe për ne. Është ndeshja më e madhe e sezoni dhe po ashtu ndeshja më e madhe që do të zhvillohet në Emirates këtë sezon”.

“Do të kemi nevojë që tifozët të na mbështesin për 90 minuta, ose 120 minuta”.

“Do të jetë vështirë, sepse ata janë kampionë të Evropës dhe janë kthyer sërish në formën e tyre më të mirë, pasi patën një mini-krizë”.

“Por ne besojmë se mund të arrijmë sukses, jemi të gatshëm për t’ia arritur qëllimit tonë dhe mbi të gjitha do të jetë një ndeshje e madhe”, është shprehur 25-vjeçari për “Sky Sports”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:45 pm

NBA: Rockets befasojnë Lakersat

Houston Rockets ka befasuar liderin e Konferencës Perëndimore, Los Angeles Lakers, duke e mposhtur me rezultat 100-92 në ndeshjen e parë gjysmëfinale të play-offit.

Yao Ming shënoi 28 pikë dhe 10 kërcime për të ndihmuar ekipin e pestë të renditur në Perëndim të shënojë fitore ndaj liderit në Staples Center.

Kobe Bryant shënoi 32 pikë për nikoqirët, por kjo nuk i ndihmoi Lakers të marrin avantazhin në ndeshjen e parë mes dy ekipeve. Ndeshja e dytë do të zhvillohet të mërkurën, edhe kësaj here në Los Angeles.

Edhe gjysmëfinalja e Konferencës Lindore, po ashtu ka filluar në mënyrë befasuese, me Orlando Magic që bëri një rikthim drithërues gjatë ndeshjes për të mposhtur në fund kampionin në fuqi Boston Celtics, me rezultat 95-90.

Dwight Howard mblodhi 22 kërcime dhe shënoi 16 pikë për Magic, derisa Rashard Lewis kontribuoi me 18 pikë.

Paul Piece shënoi 23 pikë për Bostonin, që do të jetë nikoqir edhe i ndeshjes së dytë që zhvillohet të mërkurën.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Deschamps trajneri i ardhshëm i Marseille

Ekipi i Lorik Canës, Olimpique Marseille, ka pohuar se ka arritur marrëveshje me Didier Deschamps dhe ish-kapiteni i kombëtares së Francës do të drejtojë klubin francez nga sezoni i ardhshëm.

“Deschamps do të jetë trajneri i ri i Olimpique Marseille për sezonin e ardhshëm. Kampioni Botëror i vitit 1998 nënshkroi marrëveshje dyvjeçare. Ai do ta marrë nën drejtim klubin që nga 1 qershori”, thuhet në deklaratën e ueb faqes zyrtare të Marseille.

Francezi në karrierën e tij kishte udhëhequr Monacon me të cilën arriti në gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve, ndërsa për një periudhë të shkurtër drejtoi edhe Juventusin, kur arriti ta rikthejë këtë klub nga Serie B në atë A brenda një viti.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Ronaldo lojtari më i mirë në kampionatin brazilian

Sulmuesi i Corinthians, Ronaldo, ka fituar çmimin për lojtarin më të mirë në Kampionatit Paulista, i cili përfundoi me triumf të klubit të tij.

Fenomeni shënoi tetë gola në për të ndihmuar Corinthians ta fitojë kampionatin brazilian dhe ta thyejë rekordin duke përfunduar sezonin pa asnjë humbje, që është hera e parë në këtë kampionat pas 37 vitesh.

Në ceremoninë e mbrëmshme Ronaldo morri edhe shpërblimin për lojtarin më të mirë duke falënderuar të gjithë dashamirët e tij.

“Nuk mund të flas për momentin. Dua vetëm t’u falënderohem të gjithëve për respektin, për të gjitha. Tash u riktheva, u riktheva për të shënuar gola, u riktheva në hapat e mi. Falënderoj nga zemra të gjithë”, ka thënë Ronaldo gjatë pranimit të çmimit.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:46 pm

Interi dëshiron Higuain të zëvendësojë Ibrahimoviq

Kampioni i Serie A, Interi, dëshiron sulmuesin e Real Madridit, Gonzalo Higuain, nëse sulmuesi kryesor i nerazurëve do të lëvizë në kahen e kundërt.

Corriere dello Sport shkruan se Interi do të analizojë shitjen e suedezit nëse Reali është i përgatitur ta japë të riun argjentinas, i cili ka pasur një paraqitje solide këtë sezon.

Po ashtu në diskutim janë edhe dy yjet tjera të Realit, Klaas Jan Huntelaar dhe Arjen Robben, derisa Interi është duke analizuar se çfarë mund të nxjerrë për të lëshuar largimin e Ibrahimoviq.

Ndërkohë, bëhet e ditur se Interi do të zhvillojë bisedime me Genoan në fund të këtij muaji, rreth mundësisë së transferimit të sulmuesit Diego Milito.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:47 pm

Rijkaard kandidat për postin e trajnerit të Milanit

Agjenti i Frank Rijkaard, Perry Overeem, ka thënë se klienti i tij mund të përfundojë në stolin drejtues të Milanit në fund të këtij sezoni.

Ish-mbrojtësi i rosonerëve ka qenë i papunë që kur u largua nga Barcelona sezonin e kaluar dhe vazhdimisht është lidhur me një kalim në San Siro, si zëvendësim për Carlo Ancelottin, nëse ky i fundit largohet.

“Milan? Gjithë çfarë mund të them është se Frank është një prej kandidatëve për disa ekipe të cilat janë në prag të ndërrimit të trajnerëve në fund të sezonit. Sa i takon Wolfsburgut, nuk ka asgjë konkrete, gjithçka është spekulim dhe nuk ka asgjë konkrete me asnjë ekip tjetër”, ka thënë agjenti i holandezit.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:48 pm

Ferguson: Vetëm një gol na ndan nga Roma

Trajneri i Manchester United, Sir Alex Ferguson, thotë se vetëm një gol e ndan ekipin e tij nga finalja e Ligës së Kampionëve në Romë.

Manchesteri udhëton sonte në Emirates për ndeshjen e kthimit gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve me një gol avantazh nga ndeshja e parë.

“Ne jemi në përparësi dhe vetëm një gol larg nga Roma. Nëse shënojmë një gol në Emirates, Arsenali do të duhet të shënojë tre gola, por megjithatë mendoj se do të jetë një ndeshje e vështirë”, ka thënë Ferguson.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:48 pm

Gerard futbollisti më i mirë i vitit

Shpërblimi i PFA (Asociacionit të Futbollistëve Profesionist) për Futbollistin më të Mirë të Vitit i votuar nga fansat, i ka takuar kapiteni të Liverpoolit, Steven Gerrard.

Derisa Ryan Giggs ishte më i votuari i futbollistëve, Gerrard duket se është më i pëlqyeri nga fansat. Pas tre shpërblimeve të fituara si Lojtari më i Mirë i Muajit, Steven Gerard e ka fituar edhe shpërblimin si Lojtari më i Mirë i Vitit.

Gerrard ishte lojtari i parë që e fitoi këtë shpërblim nga fansat në vitin 2001 dhe triumfi i sivjetmë tregoi se popullariteti i tij është i lartë si gjithmonë.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Tue May 05, 2009 5:49 pm

Kampioni kualifikohet në finale

Manchester United vazhdon marshimin drejt mbrojtjes së titullit të Ligës së Kampionëve, pasi mposhti Arsenalin edhe në ndeshjen e kthimit gjysmëfinale, kësaj here në Emirates me rezultat 3-1, duke u kualifikuar kështu në finale me rezultat të përgjithshëm 4-1.

Pjesa e parë

Edhe pse Arsenali u duk më kërcënues në minutat e para të ndeshjes, ishte Manchesteri ai që shënoi, madje dy herë brenda tre minutash, duke u dhënë një goditje shpresave të vendasve për kualifikim në finale, që në fillim të pjesës së parë.

Pas një gabimi të mbrojtësit të ri Kieran Gibbs, topi i goditur nga Cristiano Ronaldo arriti tek jug-koreani Ji Sung Park, që shënoi nga afërsia.

Nuk zgjati shumë, pas tre minutash tjera në favor të djajve të kuq u akordua gjuajtje e lirë, të cilin rast për mrekulli e shfrytëzoi Ronaldo që dërgoi topin në rrjetën e portierit Manuel Almunia nga 37 metra largësi.

Topçinjtë në anën tjetër luftuan për t’u rikthyer në lojë, por nuk arritën të ngushtojnë rezultatin, duke shkuar me dy gola disavantazh në pauzën mes pjesëve.

Pjesa e dytë

Vendasit e Arsenalit kërkuan golin e parë edhe në fillim të pjesës së dytë, por harruan mbrojtjen duke pësuar edhe një gol të tretë.

Një kundërsulm i shpejt i filluar nga Park, dërgoi topin tek Wayne Rooney i cili asistoi për Ronaldon, që shënoi golin e dytë të tij në ndeshje dhe të tretin për Manchester United.

United mbeti me dhjetë lojtarë në fushë kur pas një ndërhyrje të Darren Fletcher ndaj kapitenit të Arsenalit, Cesc Fabregas. I gjendur i fundit në mbrojtje, ndërhyrja e skocezit e largoi atë nga loja me karton të kuq dhe ua dha vendasve edhe një penalti. Nga pika e bardhë nuk huqi Robin van Persie, që shënoi golin e nderit për topçinjtë.

Manchester United do të presë në finale fituesin e ndeshjes tjetër gjysmëfinale, që zhvillohet nesër në Stamford Bridge në mes të Chelseat dhe Barcelonës.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:27 am

Kthehet Ruud van Nistelrooy

Pas një qëndrimi të gjatë jashtë fushe si pasojë e lëndimit të gjurit, sulmuesi i Real Madridit, Ruud van Nistelrooy, është i gatshëm t’i kthehet aksionit.

Holandezi tashmë e ka përfunduar fazën rehabilituese dhe është gati të kthehet në stërvitje me bashkëlojtarët e tij, mirëpo ai nuk është ende i gatshëm për lojë.

Përkundër papërgatitjes së tij fizike dhe ndoshta mungesës së efektivitetin në lojë për shkak të mungesës së gjatë, “Sport” njofton se ish-sulmuesi i Manchester Unitedit mund të luajë në tri ndeshjet e fundit sezonale të Los Blancos, kundër Villarrealit, Mallorcas dhe Osasunas.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:28 am

Vazhdon seriali “Kaka-Real Madrid”

Edhe pse babai/agjenti i superyllit të Milanit, Kaka, ka mohuar spekulimet se djali i tij do t’i bashkëngjitet Real Madridit, mediat spanjolle vazhdojnë të shkruajnë me bindje të plotë se braziliani do ta veshë fanellën e Los Blancos këtë verë.

Mediat spanjolle pohojnë se kanë qenë pikërisht bashkëpunëtoret e Florentino Perezit ata që e kanë këshilluar brazilianin të mos nënshkruajë për Manchester Cityn në afatin kalimtar të janarit, për faktin se ai do të jetë lojtar i Realit gjatë verës.

Gazeta sportive “AS”, e cila ishte e para që të hënën kishte cituar Bosco Leiten të ketë thënë se “Kaka do të luajë për Real Madridin e Florentino Perezit”, sërish ka nxjerrë një citat të ish-lojtarit më të mirë në botë, kinse u ka thënë miqve të tij: “Ëndrra ime është të luaj për Real Madridin dhe shpresoj që Florentino dhe Berlusconi të arrijnë një marrëveshje sa më shpejtë që është e mundur”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:29 am

Alves: Do të luajmë në finale

Javën e kaluar Chelsea arriti ta ndalë Barcelonën me një lojë plotësisht defanzive, duke nxjerrë rezultat të barabartë pa gola në Camp Nou, ndërsa të mërkurën mbrëma zhvillohet ndeshja kthyese në Stamford Bridge.

“Qëllimi ynë është të jemi në finale të Ligës së Kampionëve. Nuk mendoj se ndeshja do të jetë shumë e ndryshme nga takimi i parë, sepse Chelsea nuk do ta ndryshojë stilin e lojës, pasi që ata kështu e kuptojnë futbollin”.

“Ne e kemi vetëm fitoren në mendje dhe ky është qëllimi të cilin duam ta arrijmë, edhe pse e dimë se do të kemi vështirësi të madhe për ta arritur këtë”.

“Megjithatë edhe ne kemi armët tona për ta thyer mbrojtjen e Chelseat dhe do ta shfrytëzojmë formën nëpër të cilën kalojmë tani për tani për t’u kualifikuar në finale”, ka thënë mbrojtësi i Barcelonës Dani Alves për “Sport”.

Përveç fitores, Barcelona mund të takohet me Manchester Unitedin në Romë edhe me një barazim me gola, derisa Chelseat i duhet vetëm fitorja, ose rezultati 0-0, i cili do t’i dërgonte skuadrat në vazhdime.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:30 am

Ferguson: Do ta mbrojmë titullin

Pas një eliminimi të lehtë të Arsenalit nga gjysmëfinalja e Ligës së Kampionëve, kampioni në fuqi, Manchester United, ka siguruar vizën për në finalen e Romës, ndërsa trajneri Sir Alex Ferguson është i bindur se të zgjedhurit e tij do të shpallet kampionë edhe sivjet.

“Kemi kualitet, energji, motiv dhe ambicie për ta shkruar historinë dhe nuk ka dyshim se jemi të uritur për ta bërë këtë”.

“Manchester Unitedi është dashur ta fitojë këtë titull disa herë më shumë sesa që e kemi fituar dhe tani na është dhënë mundësia për ta bërë këtë”, është cituar Ferguson nga “The Sun”.

Djajtë e Kuq në finalen e 27 majit do të ndeshet me njërën nga skuadrat e cila do të kualifikohet nga përballja Chelsea-Barcelona, e cila zhvillohet të mërkurën mbrëma në Stamford Bridge.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:31 am

Zizu kërkon nga Reali ta ndjekë filozofinë e Barcës

Legjenda franceze Zinedine Zidane përkundër se vazhdon të mbetet tifoz i ish-skuadrës së tij Real Madrid, ka pranuar se i ka lënë përshtypje të madhe paraqitja e Barcelonës në ‘el Clasico’, duke i mposhtur Mbretërit me rezultat 6-2.

“Real Madridi duhet ta lë anash idenë e transferimit të lojtarëve nga jashtë dhe të bazohet te lojtarët e rinj (nga shkolla e vet), sikurse Barcelona, që ka kulturë e futbollistike dhe ka sistemin e lojtarëve të rinj”.

“Barca ka lojtarë të tillë si Xavi, Andres Iniesta dhe Lionel Messi, të cilët kanë aftësi të jashtëzakonshme dhe është vështirë të ndalen... madje edhe nëse luan në PlayStation”.

“Madje as Reali i kohës së ‘galaktikëve’ nuk mund të krahasohet me nivelin e futbollit që po tregon aktualisht skuadra e Gurdiolas”.

“Madridi duhet ta rikthejë identitetin e vet me një spastrim të domosdoshëm të skuadrës. Te shkolla e Barcës, futbollistët e të gjitha moshave, duke filluar nga fëmijët, e kanë të njëjtën filozofi dhe mentalitet të lojës, sikurse lojtarët e skuadrës së parë”, ka thënë Zizu në një intervistë për “Canal Plus”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:33 am

Liverpooli në kërkim të një sulmuesi

Menaxheri i Liverpoolit, Rafael Benitez, ka njoftuar se në afatin kalimtar veror prioritet për skuadrën e tij do të jetë transferimi i një sulmuesi.

“Jemi duke u angazhuar në gjetjen e lojtarëve të përshtatshëm dhe është shumë me rëndësi që të transferojmë të duhurit, dhe jam i bindur se do t’ia arrijmë qëllimit”.

“Të gjithë e dinë sa të mirë janë Torresi dhe Gerrardi, dhe ata luajnë shumë mirë së bashku në sulm. Mirëpo ne kemi 60 e më shumë ndeshje në sezon, që do të thotë se të gjithë do të kenë mundësi të luajnë”, ka thënë spanjolli për “The Daily Post”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:34 am

Beckham nuk kthehet te L.A. Galaxy ?

Mesfushori i huazuar te Milani, David Beckham, nuk dëshiron të kthehet te skuadra e tij Los Angeles Galaxy në fund të sezonit, dhe për këtë qëllim i ka angazhuar avokatët e tij që ta shfuqizojnë kontratën me skuadrën amerikane.

“La Gazzetta Dello Sport” njofton se mesfushorit anglez i pëlqen shumë Serie A dhe Milani, prandaj dëshiron të qëndrojë te Rossonerët edhe në sezonin e ardhshëm, ndërkohë që avokatët e tij po mundohen të gjejnë një rrugëdalje për prishjen e kontratës me skuadrën L.A. Galaxy, pronë e të cilës është Bekcham.

Kontrata aktuale e ish-lojtarit të Real Madridit me skuadrën nga MLS përfundon në nëntor të këtij viti, dhe ai mund të jetë i lirë të luajë për Milanin që nga janari i vitit të ardhshëm, mirëpo Beckham nuk dëshiron ta humbë pjesën e parë të sezonit të ri në Serie A.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 4:35 am

Ronaldo i bindur për mbrojtjen e titullit

Cristiano Ronaldo është plotësisht i bindur se Manchester Unitedi do ta fitojë sërish trofeun e Ligës së Kampionëve edhe këtë sezon.

Djajtë e Kuq e mposhtën Arsenalin me rezultat 3-1 në Emirates, për të siguruar finalen e Romës, me rezultat të përgjithshëm prej 4-1, në të dyja ndeshjet gjysmëfinale, dhe tani u mbetet ta mposhtin skuadrën e cila do të kualifikohet nga dueli Chelsea-Barcelona, dhe të shpallen kampionë.

“Gjithmonë kam besuar se do ta fitojmë sërish (titullin e Ligës së Kampionëve). Këtë jemi munduar ta bëjmë dhe tani që jemi në finale kemi një mundësi të madhe që t’ia arrijmë qëllimit”, ka thënë Ronaldo për “Sky Sports”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 11:11 am

Mourinho në listën e Realit

Trajnerit të Interit, Jose Mourinho, mund t’i ofrohet punë në stolin e Real Madridit nëse Florentino Perez fiton presidencën e Mbretërve.

Portugezi së fundmi ka deklaruar se dëshiron të mbetet te Nerazzurët, mirëpo kjo nuk do t’i ndalojë drejtuesit e Realit që të bëjnë një ofertë, e cila vështirë s mund të refuzohet.

Perez së shpejti do ta zyrtarizojë kandidaturën e tij për president të Los Merengues, ndërsa krahas listës s gjatë të lojtarëve të cilët do t’i bashkëngjiten Madridit këtë sezon, pritet që të vijë edhe një zëvendësues i Juande Ramos.

Reali paraprakisht ishte i interesuar për shërbimet e Carlo Ancelottit dhe Arsene Wengerit. Mirëpo Carlito ose do të qëndrojë te Milani ose do të kalojë te Chelsea, ndërsa Wenger ka refuzuar të largohet nga Arsenali edhe pas ofertës prej nëntë milionë eurosh për sezon.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 11:11 am

Xavi: Do të argëtohemi kundër Chelseat

Xavi Hernandez dëshiron që Barcelona t’i mbahet planit të vet të lojës dhe mos të bie pre e taktikave fizike të Chelseat, në ndeshjen kthyese të gjysmëfinales së Ligës së Kampionëve, e cila zhvillohet të mërkurën mbrëma në Stamford Bridge.

“Chelsea luan lojë të vështirë dhe me forcë, dhe nganjëherë tepër të vështirë. Por ajo është loja e tyre”.

“Neve na pëlqen të luajmë futboll ashtu si do të duhej të luanin të gjithë dhe ky është futbolli të cilin meritojnë ta shohin tifozët në gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve”, është shprehur mesfushori i Barcës për mediat spanjolle.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 11:12 am

Gullit: Drogba lojtari kyç kundër Barcelonës

Legjenda holandeze, Ruud Gullit, beson se sulmuesi i Chelseat, Didier Drogba, është arma më e fortë e Bluve në përballjen e të mërkurës mbrëma kundër Barcelonës.

“Ajo që duhet të jetë kryesore në lojën e Chelseat është që topi t’i pasohet sa më shpejt Drogbës. Topi i parë duhet t’i dorëzohet Drogbës, ndërsa Lampard duhet të jetë afër për ta pranuar topin e dytë, si edhe futbollistët anësorë si opsion”.

“Këtu është fuqia më e madhe e Chesleat. Ata duhet të shkaktojnë presion ndaj mbrojtjes së Barcës, sidomos për faktin se mungon Marquez dhe Puyol”.

“Derisa Barca di të luajë vetëm në një mënyrë, Chelsea ka planin A dhe B. Në ndeshjen e parë Chelsea dëshmoi se është skuadër e mençur”.

“Mendoj se Chelsea do të paraqitet me të njëjtën mënyrë të lojës, si në ndeshjen e parë. Ndërsa është shumë me rëndësi që të eliminohen Xavi dhe Iniesta, sepse ata do t’i bëjnë pasimet kryesore drejt sulmuesve”, ka përmbyllur analizën e tij Gullit.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

NBA: James udhëheq Cavaliers në fitoren ndaj Hawks

LeBron James tregoi se pse ai është MVP i NBA-së, duke shënuar 34 pikë për Cleveland Cavaliers që fitoi 99-72 ndaj Atlanta Hawks në ndeshjen e parë gjysmëfinale në Konferencën Lindore.

James, i cili të hënën morri titullin Lojtari Më i Vlefshëm (MVP) i këtij sezoni në NBA, duke mposhtur bindshëm Kobe Bryant dhe Dwane Wade, kontribuoi po ashtu edhe me 10 kërcime, katër vjedhje dhe tre asistime.

Mo Williams shënoi 21 pikë dhe Delonte West 13 të tjera për Cavaliers, të cilët do të jenë nikoqir edhe të ndeshjes së dytë gjatë të enjtes. Josh Smith shënoi 22 pikë për Atlanta, derisa Mike Bibby ndihmoi me 19 pikë.

Në Konferencën Perëndimore, Denver Nuggets shënoi fitore 117-105 ndaj Dallas Mavericks, pavarësisht se këta të fundit u ndihmuan me 35 pikë nga Dirk Nowitzki. Carmelo Anthony shënoi 25 pikë për Nuggets, që tash avancojnë 2-0.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Van Basten jep dorëheqje nga kreu i Ajaxit

Marco van Basten ka dhënë dorëheqje nga pozita e trajnerit të Ajaxit, pasi nuk arriti t’i plotësojë qëllimet e klubit gjatë këtij sezoni.

Holandezi 44-vjeçar pas fundit të Euro 2008 u tërhoq nga pozita e përzgjedhësit të kombëtares së tij, për të marrë nën drejtim Ajaxin, por nuk arriti t’i realizojë qëllimet e klubit.

Si rezultat i kësaj, vendosi të japë dorëheqje dhe të largohet nga klubi menjëherë.

“Marco van Basten dhe drejtori gjeneral Rik van den Boog, kanë vendosur të ndahen nga Ajaxi. Arsye për vendimin e tyre është mossuksesi për t’i arritur qëllimet dhe ndjenë se nuk mund të vazhdojnë edhe sezonin e ardhshëm”, thuhet në deklaratën e klubit.

Klubin në ndeshjen e fundit kundër Twente do ta drejtojë ndihmës-trajneri John van't Schip.

Ajaxi është në pozitën e tretë të tabelës së kampionatit holandez, dhe nuk ka arritur të sigurojë pjesëmarrje në Ligën e Kampionëve për sezonin e ardhshëm.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 11:13 am

Valdez i gatshëm për Chelsean

Portieri i Barcelonës, Victor Valdes thotë se ai është i gatshëm për ndeshjen kundër Chelseat që do të zhvillohet sonte në Stamford Bridge.

Valdes pret që Chelsea të luajë me topa të gjatë në ndeshjen e kthimit gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve, por jo të luajë edhe anti-futboll.

“Jam i gatshëm për topa të gjatë në Stamford Bridge. Nuk është vetëm përfundimi im, kjo madje është një shenjë e mirë pasi do të thotë se Chelsea ka vetëm disa opsione”, thotë Valdes.

“Kjo është ndeshje e sezonit dhe duhet të fitohet. Nuk mund të krahasohet me ndeshjen në Madrid, pasi atje kishim një përparësi pikësh, ndërsa në Londër gjithçka vendoset brenda 90 minutash”, ka shtuar mes tjerash portieri spanjoll.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Sampdoria kërkon të huazojë Machedan

Ekipi italian Sampdoria i është drejtuar Manchester United për të marrë shërbimet e tinejxherit të italian, Federico Macheda.

Drejtori sportiv i klubit italian, Beppe Marotta, dëshiron ta sjellë ish-sulmuesin e juniorëve të Lazios sërish në Itali si huazim për një sezon dhe tashmë e ka përcjellë interesimin në adresë të klubit anglez.

Macheda vështirë se do të mund të gjejë vend të rregullt me United në sezonin e ardhshëm, por menaxheri Sir Alex Ferguson mund të preferojë që ai të huazohet tek ndonjë klub tjetër anglez.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Cesc: Gibbs do të bëhet një lojtar i madh

Kapiteni i Arsenalit, Cesc Fabregas, thotë se Kieran Gibbs mund të përballet me gabimin e tij në ndeshjen e mbrëmshme gjysmëfinale të Ligës së Kampionëve ndaj Manchester United, që u kushtoi topçinjve me golin e parë të pranuar.

“Kieran ka qenë i mrekullueshëm për ne. Ai ishte aq i pafat (kundër United). Ai ishte i tronditur në pjesën e parë dhe kjo vërtet më bën të dëshpëruar, pasi ai është vetëm 19-vjeçar dhe kjo mund t’i ndodhë secilit”, ka thënë Fabregas.

“Por ai është një djalosh i fuqishëm dhe ai do të bëhet një lojtar i madh për Arsenalin dhe për kombëtaren e Anglisë”, ka shtuar mesfushori spanjoll.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Wed May 06, 2009 11:14 am

Pique: Ferguson ishte më shumë si pronar se sa trajner

Mbrojtësi i Barcelonës, Gerard Pique, thotë se Sir Alex Ferguson më shumë shihet si pronar se sa si trajner i klubit të Manchester United.

“Jam mësuar ta shoh Alex Ferguson si figurë babai. Nuk e konsideroj atë si trajner. Ai ishte sikur pronar i klubit”, ka thënë ish-qendërmbrojtësi i United.

“Meqë ai nuk na stërviste ne, isha mësuar ta shihja Carlos Queiroz si trajner më shumë se atë. Ferguson ishte mësuar të kontrollojë çdo gjë, madje edhe jetën tuaj personale”.

“Ai sheh gjithçka! Ne shpesh flisnin se detektivët privat ndiqnin lojtarët, por kjo kurrë nuk u dëshmua. Përveç kësaj, nuk i jepnim as arsye për ta bërë këtë”, ka shtuar spanjolli.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:32 am

Spektakli vazhdon...

Ndeshja e dytë gjysmëfinale e Ligës së Kampionëve, e zhvilluar të mërkurën mbrëma në Stamford Bridge, ndërmjet Chelseat dhe Barcelonës, ka përfunduar me rezultat të barabartë prej 1-1.

Takimi i parë ndërmjet këtyre skuadrave i zhvilluar në Camp Nou kishte përfunduar 0-0, dhe me këtë rezultat skuadra e Barcelonës kualifikohet në finale të Ligës së Kampionëve falë golit në terren mysafir, dhe me 27 maj do të ndeshet me Manchester Unitedin në Romë.

Chelsea luajti në mungesë të portugezëve të lënduar, mesfushorit Deco dhe qendërmbrojtësit Ricardo Carvalho, ndërsa te Barcelona munguan dy qendërmbrojtësit Carles Puyol dhe Rafael Marquez, dhe sulmuesi Thierry Henry.

Në mungesë të opsioneve në mbrojtje, trajneri mysafir, Pep Guardiola, tërhoqi mesfushorin Yaya Toure në mbrojtje, i cili luajti krahas të riut Gerard Pique.

Pjesa e parë

Si gjithmonë, Barcelona e filloi ndeshjen me mënyrën e vet të lojës duke menaxhuar ndeshjen dhe duke poseduar topin, mirëpo me daljen e parë në gjysmën kundërshtare, skuadra e Chelseat dënoi.

Ishte mesfushori Michael Essien, i cili me një ‘volej’ dhe me ndihmën e transversales shënoi një gol të bukur për t’ia dhënë avantazhin skuadrës me fanellat e kaltra (9’).

Përkundër se Blaugranët kishin posedimin e topit dhe ishin të saktë në pasimet e tyre dhe në zhvillimin e lojës, ishin pikërisht Blutë ata të cilët rrezikuan më shumë deri në fund të fraksionit të parë të lojës.

Dy raste shumë të mira që vlejnë për t’u përmendur i pati Didier Drogba, i cili në momentet e fundit u ndalua nga portieri dhe lojtarët mysafirë.

Ndërkohë katalunasit vazhduan me lojën e tyre deri në fund të pjesës së parë, por nuk arritën ta thyenin Chelsean, skuadër e cila kur ishte nevoja mbrohej me të gjithë lojtarët, ndërsa njëkohësisht ishte shumë e rrezikshme me anë të kundërsulmeve.

Skuadrat shkuan në pushim me rezultatin prej 1-0 në favor të skuadrës vendase, rezultat i cili e dërgonte Chelsean në Romë.

Pjesa e dytë

Sikurse në gjysmën e parë edhe në fraksionin e dytë të ndeshjes, mysafirët filluan furishëm duke zhvilluar lojën në gjysmën e fushës që i takonte Chelseat, por sa vlente kjo kur katalunasit nuk arrinin ta thyenin mbrojtjen e fuqishme të skuadrës vendase.

Nga ana tjetër, edhe në pjesën e dytë (53’) Blutë kanë mundur ta dënojnë Barcelonën, kur Didier Drogba e pati një super-rast, pas një pasimi të bukur të Nicolas Anelkas, mirëpo sulmuesi nga Bregu i Fildishtë sërish nuk u tregua efektiv i vetëm përballë portierit Victor Valdez.

Në minutat në vazhdim Barcelona vazhdoi të tregonte lojë, por jo edhe efekt, ndërsa edhe më keq për Blaugranët u bë në minutën e 66-të kur pas një ndërhyrjeje në Nicolas Anelkan, Eric Abidal u përjashtua nga ndeshja me karton të kuq, pasi që ishte lojtari i fundit në mbrojtje.

Megjithatë, edhe pse me një lojtar më pak në fushë, Barca nuk ndalej së zhvilluari lojën e vet, sidomos falë lëvizjeve të Lionel Messit dhe lojtarëve të mesfushës, mirëpo edhe më tutje mungonte goli i barazimit, i cili i dërgonte mysafirët në finale.

Edhe pse nuk zhvillonin lojë të bukur, Blutë ishin shumë të rrezikshëm sa herë që e merrnin topin në këmbët e tyre dhe me anë të kundërsulmeve kanë mundur t’i japin fund shpresave të Barcelonës, ndërkohë që pati edhe dy raste të kontestueshme për penallti në favor të vendasve.

Blaugranët vazhduan deri në fund të takimit të kërkonin golin, i cili i dërgonte në finalen e 27 majit, dhe në minutën e tretë shtesë të takimit (90’+3), Andres Iniesta e shënoi golin i cili e dërgon Barcelonën në finalen e Romës ku do të përballet me kampionin në fuqi, Manchester United.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:32 am

Hiddink mbështet reagimin e lojtarëve të tij

Trajneri i Chelseat, Guus Hiddink, ka mbështetur reagimin e lojtarëve të tij për, sipas tyre, padrejtësinë që iu bë Bluve në ndeshjen kthyese të gjysmëfinales së Ligës së Kampionëve kundër Barcelonës.

“Jam shumë i zhgënjyer”, tha Hiddink për “Sky Sports”, pasi kishte kaluar një kohë me lojtarët e tij në fund të ndeshjes.

“Duke shikuar reagimin e lojtarëve nuk do të them se çfarë ndjej, por kjo është një padrejtësi”, ka vazhduar Hiddink, i cili ka përmendur rastet e prekjes së topit me dorë brenda gjashtëmbëdhjetëmetërshit nga lojtarët e Barcelonës dhe tërheqjen e Florent Maloudas dhe Didier Drogbas, të cilat sipas tij është dashur të jenë penallti.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:33 am

Pique në ekstazë pas kualifikimit

Gerard Pique është shprehur i ngazëllyer pas kualifikimit të Barcelonës në finalen e Ligës së Kampionëve.

Blaugranët barazuan me anë të Andres Iniestas në minutat shtesë të ndeshjes në Stamford Bridge kundër Chelseat, për të siguruar finalen e Romës falë golit në terren mysafir.

“Ishte shumë vështirë kur mbetëm me dhjetë lojtarë (pas largimit të Eric Abidal me karton të kuq). Mirëpo në minutën e fundit shënuam”.

“Një skuadër si Barcelona, vazhdimisht sulmon dhe nuk mund të kalojë 180 minuta (të dyja ndeshjet) pa shënuar gol. Siç thash më parë, shënuam në minutën e fundit shtesë, mirëpo ky gol mjaftoi që të kualifikohemi”.

“Nuk mund ta përshkruaj gëzimin e skuadrës”, ka përfunduar mbrojtësi Pique.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Zyrtare: Adriano lojtar i Flamengos

Sulmuesi brazilian Adriano i është bashkëngjitur skuadrës së tij të dikurshme, Flamengo.

27-vjeçari së fundmi shfuqizoi kontratën me Interin dhe mbeti lojtar i lirë, ndërkohë që të mërkurën faqja zyrtare e klubit të Flamengos ka njoftuar se Perandori ka nënshkruar për ta.

Nuk bëhen të ditura detajet financiare dhe kohëzgjatja e kontratës, megjithatë është caktuar një konferencë për shtyp për të enjten, gjatë të cilës do të zbulohen më shumë gjëra.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

De Rossi mund të largohet nga Roma

Roma ka pasur një sezon zhgënjyes duke mos arritur të kualifikohet në Ligën e Kampionëve për sezonin e ardhshëm, dhe kjo do të thotë që skuadra do të detyrohet t’i shesë disa lojtarë të rëndësishëm.

Njoftohet se Interi ka përgatitur një ofertë prej 40 milionë eurosh për ta joshur mesfushorin Daniele De Rossi drejt Giuseppe Meazzas.

“Skuadra është në një situatë shumë të vështirë. Unë pres dy ose tre largime të lojtarëve të rëndësishëm”.

“Pa dyshim që Mexes do të largohet, ndërsa lojtari tjetër mund të jetë Perrotta. Ndërsa nëse paraqitet ndonjë ofertë e madhe, atëherë mendoj se edhe De Rossi do të shitet”, ka thënë agjenti italian Vincenzo Morabito për “24oredisport”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:34 am

Maldini: Ancelotti do të qëndrojë

Legjenda e Milanit, Paolo Maldini, do t’i japë fund karrierës së gjatë si futbollist aktiv në mbarim të këtij sezoni, ndërsa ka deklaruar se do të japë maksimumin në ndeshjet e mbetura duke përfshirë edhe derbin e të dielës kundër Juventusit.

“Juve, bashkë me Interin, Napolin dhe Sampdorian, për disa vite kanë qenë rivalët e mi më të mëdhenj. Pas rënies në Serie B, nuk kam pritur se Juventusi do të kthehet në top-formë kaq shpejt”, ka thënë mbrojtësi italian për “La Gazzetta dello Sport.

Për më shumë, Maldini ka folur edhe për trajnerin Carlo Ancelotti, për të cilin thuhet se mund të largohet nga Rossonerët për shkak të edhe një sezoni të pasuksesshëm.

“Skuadra është e lumtur me Ancelottin, ai ka një marrëveshje dhe marrëdhëniet e tij me drejtuesit e skuadrës janë të shkëlqyera. Jam i sigurt se Carletto do të vazhdojë të jetë trajner i Milanit”, ka shtuar më tutje futbollisti legjendar.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:34 am

Gerrard: Liverpooli do ta fitojë Ligën Premier

Simboli i Të Kuqve, Steven Gerrard, është i bindur se Liverpooli mund ta fitojë titullin e Ligës Premier këtë sezon, përkundër se Manchester United gjendet tre pikë përpara, ka një ndeshje më pak të zhvilluar, ndërsa për Redsat në lojë janë edhe nëntë pikë (tri ndeshje).

“Sinqerisht besoj se kjo skuadër do ta fitojë Ligën Premier. Besoj se do ta kap me duart e mia trofeun”.

“Jemi shumë afër për t’ia arritur qëllimit këtë sezon, ndërsa nëse nuk jemi të suksesshëm sivjet dhe United shpallet kampion, atëherë mendoj se do të kalojnë, tre, katër ose pesë vjet, derisa të na jepet mundësia e radhës”.

“Krejt çka dua në jetë është ta fitoj titullin me Liverpoolin”, është cituar Gerrard nga “The Daily Mail”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:35 am

Juventus arrin marrëveshje me Diegon

Sipas numrit të sotëm të gazetës "Corriere dello Sport", mesfushori ofanziv i Werder Bremenit, Diego, është shumë afër kalimit te Juventusi.

Të mërkurën, disa delegatë të Zonjës së Vjetër janë takuar me përfaqësuesit e brazilianit në Torino dhe kanë arritur marrëveshje për një kontratë katërvjeçare, me ç’rast Diego do të fitojë 3.8 milionë euro për sezon.

Diego ka marrëveshje me Werderin deri në qershorin e vitit 2011, ndërsa për ta prishur këtë kontratë Juve duhet të paguajë 25 milionë euro.

Pritet që njoftimi zyrtar të bëhet pas gjysmëfinales së Kupës UEFA, të cilën Werder Bremeni e zhvillon të enjten mbrëma kundër Hamburgut.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Fletcher mund të luajë në finale

Sipas tabloidit britanik "The Sun", ka shpresa që mesfushori i Manchester Unitedit, Darren Fletcher, të luajë në finalen e Ligës së Kampionëve me 27 maj.

Fletcher u përjashtua me karton të kuq në gjysmëfinale kundër Arsenal, dhe ky karton ia ndalon automatikisht paraqitjen në ndeshjen e radhës

Mirëpo, sekretari i përgjithshëm i UEFA-s, David Taylor, ka deklaruar se do të shqyrtojnë apelin e Unitedit (nëse bëhet) dhe do të vendosin nëse do të lejojnë që mesfushori të luajë në Romë.

“Kam folur personalisht me Alex Fergusonin për këtë çështje dhe ai ishte i kënaqur me gjyqtarin përveç rastit për Darren”.

“United ende nuk ka ngritur proces të apelit, mirëpo nëse skuadra na dokumenton me video-xhirim se ky vendim i gjyqtarit ka qenë i gabueshëm, atëherë trupi disiplinor do të vendosë për rastin”, është cituar Taylor nga “The Sun”.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Nesta planifikon pensionimin

Paraqitja e 11 majit të vitit 2008 kundër Napolit, ndoshta është ndeshja e fundit për mbrojtësin e Milanit, Alessandro Nesta.

33-vjeçari nuk është paraqitur në ndeshje zyrtare gjatë gjithë sezonit 2008/2009, ndërsa “La Gazzetta dello Sport” njofton se mbrojtësi italian planifikon t’i japë fund karrierës si futbollist.

Edhe pse pas ndërhyrjes kirurgjike dhe pas përfundimit të procesit rehabilitues, stafi mjekësor i Milanit ka deklaruar se Nesta është “klinikisht i shëruar”, lojtari nuk e ndjen veten të gatshëm për lojë.

Mësohet se drejtuesit i Milanit i kanë dhënë një ultimatum Nestas të vendosë brenda javëve të ardhshme nëse do të luajë ose do t’i japë fund karrierës së tij, me qëllim që ata të gjejnë një zëvendësues.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Spalletti do ta drejtojë Juven ?

Pas më pak se një muaji, Juventusi do t’ia tregojë derën trajnerit Claudio Ranieri, ndërsa përkundër emrave të përfolur, si ai i trajnerit të Genoas, Gian Piero Gasperini, dhe ish-lojtarit bardhezi Antonio Conte, drejtuesit e klubit janë të bindur që njeriu i duhur për Zonjën e Vjetër është trajneri i Romës, Luciano Spalletti.

“Tuttosport” njofton se drejtuesit e Juves kanë lënë që gjithçka të vendoset në fund të sezonit, mirëpo paraqitjet e dobëta të Bianconerëve kanë bërë që ditët e Ranierit të jenë të numëruara.

Edhe qëndrimi i Spallettit te skuadra kryeqytetase nuk është i sigurt, pasi që Giallorossët nuk kanë siguruar Ligën e Kampionëve, prandaj duke llogaritur edhe rekomandimet e trajnerit të Italisë, Marcelo Lippi, që “Spalletti është kandidati ideal për Juven”, atëherë pritet që në sezonin e ardhshëm trajneri i Romës të drejtojë Juventusin.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:36 am

Messi nuk e përjashton mundësinë e kalimit në Angli

Lionel Messi ka shprehur admirimin e tij për futbollin anglez duke pohuar se një ditë do të dëshironte të luante në Premier League, mirëpo aktualisht nuk mendon për braktisjen e Barcelonës, pasi që po kalon shumë mirë te skuadra kataluanse.

“Futbolli në Angli është shumë i bukur, sikurse në Spanjë, por tani për tani ndjehem shumë i sistemuar dhe ndjehem shumë i vlefshëm te Barcelona”.

“E di se Premiershipi është një ligë e madhe, por Barcelona është pjesë shumë e rëndësishme e jetës sime dhe nuk mendoj për asnjë skuadër tjetër. Ndoshta me kalimin e kohës do të ndodhë diçka, kurrë s’i dihet”, ka thënë argjentinasi.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Post by MBerisha Fri May 08, 2009 8:37 am

NBA: Bryant shkëlqen në fitoren e Lakers

Kobe Bryant ka shënuar pikët më të larta të ndeshjes, 40 pikë, për të ndihmuar Los Angeles Lakers të mposht Houston Rockets me rezultat 111-98 dhe për të barazuar në 1-1 serinë e ndeshjeve gjysmëfinale të Konferencës Perëndimore.

Të tronditur nga fitorja befasuese prej 100-92 në fushë vendore gjatë të hënës, ekipi lideri i Perëndimit, tregoi një shpirt më luftarak në ndeshjen e dytë kundër Rockets, që u shoqërua edhe me një atmosferë turbulente.

Spanjolli Pau Gasol kontribuoi me 22 pikë dhe 14 kërcime, derisa veterani Derek Fisher shënoi 12 pikë për Lakers.

Ron Artest ishte më i sakti te mysafirët me 25 pikë, Yao Ming përfundoi me 12 pikë, ndërsa Carl Landry erdhi nga stoli për të shënuar pikët më të larta në karrierë në ndeshjet e play-offit, gjithsej 21 pikë, dhe kontribuoi edhe me 10 kërcime.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Ballack: Luajtëm kundër më të mirit dhe merituam finalen

Mesfushori gjerman Michael Ballack mendon se Chelsea meritoi të kualifikohet në finalen e Ligës së Kampionëve dhe se ndjen të njëjtën dhimbje si në finalen e vitit të kaluar në Moskë.

Chelsea përjetoi një tronditje tjetër në Ligën e Kampionëve, kur në minutat shtesë të ndeshjes gjysmëfinale ndaj Barcelonës, pësoi një gol nga Iniesta, duke humbur kështu shansin për të udhëtuar në finalen e Romës.

“Treguam karakter të shkëlqyeshëm. Luajtëm kundër një top-ekipi në Evropë, ndoshta edhe ekipin më të fuqishëm për momentin dhe merituam të shkojmë më tej”, ka thënë Ballack.

“Sezonin e kaluar kishim vërtet një zhgënjim të madh, kur vetëm një penalti na ndau nga fitimi i trofeut. Mbrëmë pësuam gol në minutën e 93-të dhe ishte e pabesueshme. Fati nuk është në anën tonë. Vitin e kaluar kishim një dhimbje, dhe këtë vit është sërish e njëjta”.

“Kupa FA është rasti i fundit për të fituar trofe këtë vit dhe do të përpiqemi ta bëjmë këtë. Kemi punuar shumë, si edhe për këtë ndeshje, dhe duam ta fitojmë kupën”, ka përfunduar mesfushori gjerman.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Galliani: Milan-Juventus, derbi i vërtetë i Italisë

Zëvendëspresidenti i Milanit, Adriano Galliani, sërish ka nxitur një luftë të vogël me Interin, pasi në prag të ndeshjes derbi me Juventusin, ka thënë se pikërisht kjo ndeshje është derbi i vërtetë në Itali.

Etiketa ‘derbi italian’ i takoi ndeshjes Inter-Juventus, por zëvendëspresidenti i Milanit nuk pajtohet me këtë.

“Përballja në mes të Milanit dhe Juventusit është derbi i vërtetë në Itali. Nuk dua të fjalosem, por i lexova deklaratat e Lapo Elkann, dhe pajtohem me të”.

“Ata (biankonerët) kanë më shumë trofe në Itali, ndërsa ne kemi më shumë trofe në Evropë, dhe për këtë mendoj se ndeshja meriton të jetë ‘derbi i Italisë’,”, ka thënë Galliani.
    MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Iniesta: Goli ishte për të gjitha fansat e Barcelonës

Andres Iniesta nuk e fsheh kënaqësinë pas golit të shënuar mbrëmë kundër Chelseat, gol që i solli kualifikim në finalen e Ligës së Kampionëve, Barcelonës.

“Ky është një prej momenteve më të lumtura në jetë. Madje nuk mundja as të ëndërroj se do të jap një gol të tillë. Nëse do të përpiqesha një ditë tjetër kështu, topi sigurisht se do të shkonte në tribuna”, ka thënë mesfushori spanjoll.

“E goditja topin me gjithë shpirtin dhe ai shkoi në mënyrë perfekte. Kur e godita nuk e pash as golin, derisa topin nuk hyri në rrjetë. Pastaj isha jashtëzakonisht i lumtur”.

“E merituam atë për shkak të mundit tonë në fushë, për shkak të sezonit të cilin e kemi. Kur do të jepni aq mund, siç e bëmë në Londër, shpërblimi vjen. Kjo është për të gjithë fansat e Barcelonës”, ka përfunduar Iniesta.

Sponsored content

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 1:23 am