Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Krizë në Kanada - në nëntor më shumë se 70.000 persona mbetën pa punë

LibiDinho
    LibiDinho
    A. i plotë
    A. i plotë

Gjinija : Male
    Postimet : 930
    Vendodhja : Gjk
    Pikët : -415
    Registration date : 2008-10-30

Krizë në Kanada - në nëntor më shumë se 70.000 persona mbetën pa punë Empty Krizë në Kanada - në nëntor më shumë se 70.000 persona mbetën pa punë

Post by LibiDinho Wed Dec 10, 2008 2:45 pm

Kriza ekonomike e goditi edhe Kanadanë ku në nëntor është shënuar numri më i madh i humbjeve të vendeve të punës për më shumë se 26 vjet. Sipas Entit statistikor qendror, në atë muaj pa punë kanë ngelur 70.600 njerëz, më shumë se qershori i vitit 1982.

Më shumë vende të punës janë mbyllur në Ontario i cili është qendër e industrisë përpunuese në shtet dhe në të cilin gjendet selia e industrisë së automobilave.

Për largimin e punëtorëve ka ndikuar rënia e rritjes ekonomike botërore për shkak të krizës financiare e cila e vështirëson marrjen e kredive.

Shkalla e të papunëve në Kanada ku jetojnë rreth 33 milionë njerëz në nëntor është zmadhuar për 6,3 për qind prej tetorit me 6,2 për qind.

Analistët mendojnë se ajo është vetëm fillim i valës së largimit nga puna në kompanitë kanadeze.

Lajmet e papëlqyeshme për rënien e punësisë në nëntor ndodhin në kohën kur kryeministri kanadez Stiven Harper e shpërndau parlamentin deri në fund të janarit të vitit të ardhshëm.

Current date/time is Wed Nov 13, 2024 11:33 pm