Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Kreditë e bankave greke në Ballkan shumë më të mëdha

MBerisha
    MBerisha
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 4625
    Vendodhja : N'Real Madrid
    Pikët : 1502
    Registration date : 2008-10-27

Kreditë e bankave greke në Ballkan shumë më të mëdha Empty Kreditë e bankave greke në Ballkan shumë më të mëdha

Post by MBerisha Thu Feb 19, 2009 7:36 am

Banka qendrore në Athinë shprehu shqetësimin meqë bankat greke në vendet ballkanike kanë aprovuar kredi, të cilat shumë herë tejkalojnë vlerën e depoziteve.

Këtë e shkruan gazeta greke "Ta nea", duke shtuar se katër bankat më të mëdha greke - Banka Nacionale e Greqisë, Evrobank, Alfa dhe Pireos, të cilat fuqishëm janë të pranishme në Evropën Juglindore kanë aprovuar kredi, të cilat janë dyfish, madje edhe katë herë më të mëdha se investimet që kanë mbledhur në vendet e rajonit.

Banka qendrore është veçmas e shqetësuar për shkak të tre faktorëve të tregjeve në Shqipëri, Bullgari, Rumani, Serbi, Maqedoni dhe Turqi, e ato janë rënia drastike e rritjes ekonomike, jostabiliteti valutor dhe deficiti në llogarinë rrjedhëse.

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 9:56 pm