Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Rritet papunësia në SHBA

LibiDinho
    LibiDinho
    A. i plotë
    A. i plotë

Gjinija : Male
    Postimet : 930
    Vendodhja : Gjk
    Pikët : -415
    Registration date : 2008-10-30

Rritet papunësia në SHBA Empty Rritet papunësia në SHBA

Post by LibiDinho Wed Dec 10, 2008 2:39 pm

Qeveria amerikane njoftoi se mbi 500 mijë vetë humbën vendet e punës në muajin nëntor.

Kjo është shifra më e lartë e papunësisë brenda një muaji në Amerikë që prej 34 vjetësh.Numri i atyre që humbën vendet e punës muajin e kaluar, ishte shumë më i lartë nga ç'ishte parashikuar.

Papunësia në Shtetet e Bashkuara tashmë është 6.7%.Korrespondenti i BBC-së për çështjet ekonomike thotë se kjo shifër pritet të rritet.

Presidenti i sapozgjedhur amerikan, Barak Obama, tha se duhej të shihej me urgjencë që që ata që kanë humbur vendet e punës, të rihyjnë në tregun e punës.

Por, ai vuri në dukje se nuk kishte zgjidhje të lehta dhe shtoi se situata do të keqësohej edhe më shumë përpara se të kishte tendenca pozitive. Korrespondnetët thonë se shtimi i papunësisë është një provë tjetër se recesioni në ekonominë amerikane po thellohet.

Current date/time is Wed Nov 13, 2024 11:32 pm