Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Shqipëria dyfishon prodhimin e energjisë deri më 2014

LibiDinho
    LibiDinho
    A. i plotë
    A. i plotë

Gjinija : Male
    Postimet : 930
    Vendodhja : Gjk
    Pikët : -415
    Registration date : 2008-10-30

Shqipëria dyfishon prodhimin e energjisë deri më 2014 Empty Shqipëria dyfishon prodhimin e energjisë deri më 2014

Post by LibiDinho Wed Dec 10, 2008 2:22 pm

Vetëm dy vitet e fundit Enti Rregullator i Energjisë ka dhënë leje për ndërtimin e 7 centraleve të mëdhenj me erë dhe një termocentral me biomasë, të cilat së bashku kanë një fuqi të instaluar prej 1500 megavatë dhe ku do të investohen mbi 2 miliardë euro.

Pjesa dërrmuese e projekteve përfundojnë në vitin 2011 dhe vetëm parku i Karaburunit në Vlorë, që është më i madhi pritet të jetë gati në vitin 2014.

Nese projektet ecin sipas parashikimeve kalendarike, në Shqipëri do të prodhohet shtesë rreth 4 miliardë kilovatorë energji elektrike në vit, sasi e barabartë me prdhimin aktual në vend.

Shumica e këtyre centraleve të rinj do të ndërtohen nga shoqëri italiane. Paraprakisht dihet se pjesa më e madhe e energjisë e prodhuar nga këto impiante të reja është e destinuar për konsum në tregun italian.

Gjithesesi ndarja e sasisë së energjisë do të përcaktohet nga marreveshjet reskeptive që do të bëhen mes qeverisë shqiptare dhe kompanive të huaja që do të investojnë në këtë fushë./top-channel/

Current date/time is Fri Nov 22, 2024 9:02 am