Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

SHBA: Shitjet me pakicë bien në dhjetor me 2.7 për qind

FooSe
    FooSe
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 1929
    Pikët : -893
    Registration date : 2008-10-29

SHBA: Shitjet me pakicë bien në dhjetor me 2.7 për qind Empty SHBA: Shitjet me pakicë bien në dhjetor me 2.7 për qind

Post by FooSe Thu Jan 15, 2009 4:16 am

Departamenti amerikan i Tregtisë nxori sot një raport ku thuhet se ky tregues i rëndësishëm i ekonomisë shënoi rënie për të gjashtin muaj radhazi, periudha më e gjatë e rënieve e regjistruar ndonjëherë.

Aktiviteti i sektorit të shitjeve me pakicë shënoi një rënie të ndjeshme prej 2.7 për qind në dhjetor.

Ekonomistët e ndjekin mirëqënien e sektorit të shitjeve me pakicë pasi kërkesa e konsumatorëve përfaqëson 2 të tretat e ekonomisë amerikane.

Raporte të tjera qeveritare bëjnë të ditur se bizneset kanë reduktuar inventoret në nëntor në masën më të madhe në 7 vjetët e fundit, ndërkohë që trafiku i mallrave ka rënë mbi 1 përqind.

Problemet ekonomike janë një ndër arsyet përse kompania më e madhe e pajisjeve telefonike, Nortel, njoftoi se ka falimentuar. Konkurenca e fortë e ka detyruar këtë kompani të reduktojë mbi 60 përqind pagat e punonjësve./woa/

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 10:04 pm