Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Bullgaria: Rusia ka zvogëluar furnizimin me gaz natyror

FooSe
    FooSe
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 1929
    Pikët : -893
    Registration date : 2008-10-29

Bullgaria: Rusia ka zvogëluar furnizimin me gaz natyror Empty Bullgaria: Rusia ka zvogëluar furnizimin me gaz natyror

Post by FooSe Mon Jan 05, 2009 1:08 am

Bullgari fillon të ndjejë konfliktin ruso- ukrainas për cmimet e gazit. Monopoli shtetëror bullgar i gazit "Bulgargaz” bëri të ditur se furnizimi me gazin natyror rus për Bullgarinë ka filluar të ulet sot, por nuk flitet për rënie në një nivel kritik

Shefi ekzekutiv i "Bulgargazit" Dimitar Gogov tha për agjencinë e lajmeve Reuters se "Presioni i gazjellësit është ulur dhe ne po marrim sot sasi më të vogla gazi sot në mëngjez".

Ai refuzoi të tregonte sasinë e ulur të eksportit të gazit rus, e cila mbulon më shumë se 90 për qind të nevojave vjetore të gazit për vendin e Ballkanit, por shtoi se tranziti përmes Bullgarisë për në Turqi, Greqi dhe Maqedonia ishte prekur gjithashtu.

Gogov paralajmëroi se nëse “Bulgargazi" fillon të marrë më pak se 6.0-6.5 milion metra kub gaz në ditë, nuk do të jetë në gjendje të mbulojmë mungesat dhe do të fillojmë të vendosë kufizimet. Konsumimi ditor aktual i Bullgarisë është rreth 10-11 milion metra kub.

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 9:13 pm