Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Bursat, 2008, viti "i zi" për Tokion

Y||!
    Y||!
    V.I.P
    V.I.P

Gjinija : Male
    Postimet : 927
    Vendodhja : Ferizaj
    Pikët : 208
    Registration date : 2008-12-11

Bursat, 2008, viti "i zi" për Tokion Empty Bursat, 2008, viti "i zi" për Tokion

Post by Y||! Wed Dec 31, 2008 7:47 am

2008 ishte viti më i keq në historinë e bursës së Tokios. Bursa aziatike Nikkei e ka mbyllur vitin me një ulje prej 42,12%, 6.448,22 pikë më pak krahasuar me vitin 2007.

Në seancën e fundit të 2008, Nikkei ka arritur të rrisë paksa nivelin, po në përgjithësi shifrat mbeten të dobëta.

Sektori më i goditur i vitit 2008 ishte ai i automjeteve, prodhuesit e të cilëve kanë parë se si u shëmben para syve fitimet kolosale për shkak të uljes së kërkesës nga ana e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Evropës.

Numri një në botë Toyota ka humbur gjysmën e vlerës së saj gjatë këtij viti.

Nga ana tjetër edhe gjigandi i elektronikës Sony ka parë se si i humbi aksionet në masën 69 përqind.

Tregjet financiare japoneze do të hapen me 5 janar.

Current date/time is Fri Nov 22, 2024 12:56 pm