Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Rënie më e madhe në prodhimtarinë industriale në eurozonën për 15 vite

FooSe
    FooSe
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 1929
    Pikët : -893
    Registration date : 2008-10-29

Rënie më e madhe në prodhimtarinë industriale në eurozonën për 15 vite Empty Rënie më e madhe në prodhimtarinë industriale në eurozonën për 15 vite

Post by FooSe Mon Dec 15, 2008 12:42 am

Prodhimtaria industriale në eurozonën e 15-të anëtareve të BE-së në muajin tetor është ulur për 5,3 për qind në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar, që është rënia më e madhe gjatë më shumë se 15 viteve, informoi sot Eurostat.

Në BE-në 27-anëtarëshe prodhitaria është zvogëluar për pesë për qind në nivel vjetor, kurse në krahasim me muajin shtator është ulur për 1,2 për qind, po aq edhe në nivelin e eurozonës.

"Rënia drastike e prodhimtarisë industriale në tetor është argument i qartë se thellohet recesioni në eurozonë, kurse përforchet besimi se PBV-ja në tremujorin e katërt do të ulet më shumë në krahasim me tremujorët e kaluar, deklaroi analisti Hauard Areçer nga kompania "Global insajt".

Këto të dhëna statistikore, sipas mendimit të ekonomistëve, e përkrahin qëndrimin se Banka Qendore Evropiane (BQE) do të duhet të vazhdojë ta zvogëlojë shkallën e kamatës.

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 7:43 pm