Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Join the forum, it's quick and easy

Kosova Forum

Me sa duket ju nuk jeni te Kyqur.Ju Lusemi Te Kyqeni Apo Te Regjistroheni Ne Forum Ku nuk merr me shum se 30sec kohe

Kosova Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ec Me Brezat e Ri

Mire Se Vini Ne Forumin e : " Kosova-Forum "

Irani kërkon sërish ulje të prodhimit të naftës

FooSe
    FooSe
    Webmaster
    Webmaster

Gjinija : Male
    Postimet : 1929
    Pikët : -893
    Registration date : 2008-10-29

Irani kërkon sërish ulje të prodhimit të naftës Empty Irani kërkon sërish ulje të prodhimit të naftës

Post by FooSe Mon Nov 24, 2008 2:32 pm

Përfaqësuesi i Iranit në Organizatën e Vendeve Eksportuese të Naftës (OPEK), Mohammad Ali Khatibi, e vlerësoi "të nevojshme" një ulje tjetër të prodhimit të kartelit për të penguar rënien e çmimit, në një intervistë për të përditshmen "Ressalat" të botuar sot.

"Gjatë takimit të tetorit, OPEK-u ka vendosur një ulje prej 1,5 milionë fuçish në ditë, por kjo nuk mjaftoi për të penguar rënien e çmimit. Si rrjedhojë, duket se një ulje tjetër e prodhimit është e nevojshme", deklaroi Khatibi.

Tregu po pret vendimin e OPEK-ut që do të mblidhet të shtunën më 29 nëntor në Kajro, e më pas më 17 dhjetor në Oran, Algjeri.

Sot në mëngjes, kursi i naftës bruto ishte në rritje në shkëmbimet elektronike në Azi, mesa duket tregu po i paraprin një vendimi për uljen e prodhimit gjatë takimit të Kajros.

Në shkëmbimet e sotme, çmimi i fuçisë së "light sweet crude" për livrim në janar ishte me 63 cent më shumë, duke shkuar në 50,56 dollarë për fuçi.

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 6:43 pm